هاستینگ وب چیست و چگونه کار می‌کند؟

یک راهنمای جامع که توضیح می‌دهد هاستینگ وب چیست، هاستینگ وب چگونه کار می‌کند، انواع مختلف هاستینگ وب‌سایت محبوب‌ترین‌ها و چگونه یک طرح هاستینگ مناسب برای خود انتخاب کنید.

هاستینگ وب چیست و چگونه کار می‌کند؟

هاستینگ وب چیزی است که دسترسی به وب‌سایت شما را در اینترنت ممکن می‌سازد. این سرویس اغلب اولین چیزی است که هنگام شروع یک وب‌سایت خواهید خرید و شاید مهم‌ترین آن‌ها باشد.

با این حال، هاستینگ وب را نمی‌توان در یک جمله توضیح داد. واژه‌نامه زیادی برای یادگیری و صدها شرکت برای انتخاب وجود دارد. بسیاری از کسانی که قصد دارند وب‌سایتی بسازند، خود را در مواجهه با حجم زیاد اطلاعات گیج می‌کنند. یا حتی بدتر، تصمیمی شتاب‌زده می‌گیرند و هاستینگی می‌خرند که برایشان مناسب نیست.

من بیشتر عمرم را صرف ساخت وب‌سایت کرده‌ام و صدها ساعت تحقیق در مورد هاستینگ وب انجام داده‌ام. در این مقاله، مهم‌ترین اطلاعاتی که درباره خدمات هاستینگ وب یاد گرفته‌ام را با شما در میان می‌گذارم تا به شما در تصمیم‌گیری آگاهانه کمک کنم.

هاستینگ وب چیست؟

هاستینگ وب یک سرویس است که به شما دسترسی به فضای سرور اینترنتی می‌دهد. می‌توانید آن را معادل دیجیتالی اجاره یک فروشگاه فیزیکی تصور کنید؛ شما به‌طور منظم پرداخت‌هایی انجام می‌دهید تا فضایی برای راه‌اندازی کسب‌وکار خود در اختیار داشته باشید.

با این فضای سرور می‌توانید کارهای زیادی انجام دهید:

  • آپلود عکس‌ها
  • نمایش اطلاعاتی درباره خود و کسب‌وکار شما
  • ایجاد یک فضای خرید برای فروش محصولات
  • نمایش فرم تماس تا مشتریان بتوانند با شما ارتباط برقرار کنند
  • و بسیاری کارهای دیگر.

هاستینگ وب چگونه کار می‌کند؟

هر وب‌سایت روی یک سرور وب ذخیره می‌شود. این سرورها کامپیوترهای تخصصی هستند که به‌صورت ۲۴/۷ کار می‌کنند و این امکان را می‌دهند که وب‌سایت‌ها به‌طور مداوم در دسترس باشند. وقتی کسی تلاش می‌کند تا به سایت شما دسترسی پیدا کند، مرورگر او داده‌ها را از سرور وب‌سایت شما می‌کشد.

شما می‌توانید سرور خود را بسازید و وب‌سایت خود را به‌طور مستقل هاست کنید، اما این سرورها پیچیده هستند و راه‌اندازی آن‌ها هزینه‌بر و نگهداری‌شان دشوار است.

به همین دلیل است که شرکت‌های هاستینگ وب وجود دارند: آن‌ها سرورها را می‌سازند و نگهداری می‌کنند برای کسانی که دانش فنی لازم را ندارند. هاست‌های وب همچنین ابزارهای امنیتی و پشتیبانی فنی ارائه می‌دهند تا وب‌سایت شما به‌خوبی کار کند.

توجه داشته باشید که هاستینگ وب با ثبت دامنه تفاوت دارد. هاستینگ وب فضای لازم برای وجود وب‌سایت شما را فراهم می‌کند، در حالی که ثبت دامنه نامی است که مردم از آن برای دسترسی به وب‌سایت شما استفاده می‌کنند (مثلاً دامنه ما CNET.com است).

بیشتر شرکت‌های هاستینگ وب خدمات ثبت دامنه نیز ارائه می‌دهند، اما این دو سرویس جداگانه هستند. برای راه‌اندازی یک وب‌سایت به هر دوی این‌ها نیاز دارید.

انواع هاستینگ وب

بلاگرها، کارآفرینان فردی و کسب‌وکارهای کوچک نیازهای متفاوتی نسبت به کسب‌وکارهای متوسط دارند. کسب‌وکارهای بزرگ‌تر نیز نیازهای منحصر به فردی در هاستینگ وب دارند. عوامل دیگر، مانند میزان و نوع داده‌هایی که یک شرکت باید آنلاین ذخیره کند، نیز می‌توانند نیازهای هاستینگ را تحت تأثیر قرار دهند.

انواع مختلفی از هاستینگ وب وجود دارد تا این نیازهای متنوع را پوشش دهد.

در اینجا یک مرور سریع از رایج‌ترین گزینه‌ها آمده است:

هاستینگ اشتراکی

هاستینگ اشتراکی ارزان‌ترین نوع هاستینگ است و انتخابی رایج برای بلاگرها، وب‌سایت‌های سرگرمی و وب‌سایت‌های کسب‌وکارهای کوچک است.

در یک طرح هاستینگ اشتراکی، وب‌سایت شما در همان سرور با چندین وب‌سایت دیگر هاست می‌شود. این به این معنی است که تمام این وب‌سایت‌ها منابع مشترک را به اشتراک می‌گذارند. اگر یکی از آن‌ها ترافیک زیادی دریافت کند، ممکن است منابع مشترک را اشغال کرده و باعث کند شدن دیگر سایت‌ها شود.

مزایا:

  • قیمت بسیار مقرون به‌صرفه
  • راه‌اندازی آسان

معایب:

  • منابع محدود، که برای وب‌سایت‌های با ترافیک بالا مناسب نیست
  • عدم امکان سفارشی‌سازی تنظیمات سرور
  • به اشتراک گذاشتن سرور با وب‌سایت‌های دیگر ممکن است خطرات امنیتی ایجاد کند
  • خطر کمی برای قرار گرفتن در لیست سیاه گوگل در صورتی که سایت‌های دیگر موجود در سرور شما در لیست سیاه قرار گیرند

هاستینگ وردپرس

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است که فرآیند ایجاد، سازمان‌دهی و انتشار محتوا را آنلاین ساده می‌کند. وردپرس ۴۳٫۳% از تمام وب‌سایت‌ها را پشتیبانی می‌کند.

در پاسخ به این محبوبیت، بسیاری از شرکت‌های هاستینگ وب برنامه‌های هاستینگ تخصصی وردپرس را ایجاد کرده‌اند. این‌ها برنامه‌های هاستینگ اشتراکی هستند که وردپرس را به‌طور پیش‌فرض روی وب‌سایت شما نصب می‌کنند و نرم‌افزار هسته‌ای وردپرس را برای شما به‌روزرسانی و نگهداری می‌کنند.

برخی از برنامه‌های هاستینگ وردپرس همچنین ابزارهای تخصصی برای بهبود تجربه شما به‌عنوان کاربر وردپرس ارائه می‌دهند. این ابزارها می‌توانند شامل تم‌ها و الگوهای سفارشی سایت و افزونه‌های از پیش نصب شده باشند که به بهبود بازاریابی و عملکرد سایت کمک می‌کنند.

هاستینگ وردپرس گزینه‌ای عالی برای بلاگرها، صاحبان سایت‌های تفریحی و کسب‌وکارهای کوچک است که می‌خواهند یک وب‌سایت وردپرس بسازند بدون نگرانی درباره به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری.

مزایا:

  • وردپرس از پیش نصب شده تا بتوانید بلافاصله وب‌سایت خود را بسازید
  • معمولاً با قیمت مشابه هاستینگ اشتراکی عرضه می‌شود
  • شرکت هاستینگ وب به‌روزرسانی‌های وردپرس را برای شما انجام می‌دهد

معایب:

  • تمام محدودیت‌های هاستینگ اشتراکی را دارد
  • فقط برای وب‌سایت‌های وردپرسی مناسب است، نه برای سایت‌های ساخته شده با CMS‌های دیگر

 

 

هاستینگ VPS

هاستینگ سرور خصوصی مجازی (VPS) نوعی پیشرفته از هاستینگ است که در آن یک سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی تقسیم می‌شود.

مانند هاستینگ اشتراکی، چندین وب‌سایت بر روی یک سرور قرار دارند. اما برخلاف طرح‌های هاستینگ اشتراکی، هر سرور خصوصی مجازی منابع اختصاصی خود را دارد، بنابراین نیازی نیست نگران کاهش سرعت سایت خود باشید، حتی اگر سایت دیگری ترافیک زیادی دریافت کند.

دو نوع هاستینگ VPS وجود دارد. اولین نوع، هاستینگ VPS مدیریت‌نشده است که نیاز به دانش فنی برای پیکربندی و مدیریت سرور خود دارد. نوع دوم، هاستینگ VPS مدیریت‌شده است، که در آن شرکت هاستینگ این کارها را برای شما انجام می‌دهد.

هاستینگ VPS مدیریت‌نشده معمولاً مقرون به‌صرفه‌تر است.

مزایا:

  • منابع اختصاصی که برای سایت‌های با ترافیک بالا مناسب‌تر است
  • امنیت بیشتر نسبت به هاستینگ اشتراکی
  • قابلیت سفارشی‌سازی سرورها

معایب:

  • گران‌تر از هاستینگ اشتراکی است
  • نسخه‌های مدیریت‌نشده نیاز به دانش فنی زیادی برای مدیریت دارند

هاستینگ اختصاصی

زمانی که یک طرح هاستینگ اختصاصی خریداری می‌کنید، یک سرور فیزیکی کامل به وب‌سایت شما اختصاص داده می‌شود. این به شما دسترسی به منابع اضافی، گزینه‌های سفارشی‌سازی بیشتر و امنیت بهتر نسبت به گزینه‌های هاستینگ که از سرورهای اشتراکی استفاده می‌کنند، می‌دهد.

هاستینگ اختصاصی بسیار گران است و مدیریت سرورها پیچیده است. به همین دلیل، این گزینه برای بلاگرها یا کسب‌وکارهای کوچک و متوسط مناسب نیست، اما برای کسب‌وکارهای بزرگ بسیار مناسب است.

مزایا:

  • بالاترین سطح ذخیره‌سازی و پهنای باند
  • امنیت بالا در صورت پیکربندی صحیح سرور
  • سفارشی‌سازی کامل سرور

معایب:

  • گران
  • نیاز به دانش فنی زیاد برای مدیریت

هاستینگ ابری

هاستینگ ابری، وب‌سایت‌ها را بر روی چندین سرور مجازی ذخیره می‌کند که در مراکز داده مختلف قرار دارند. مراکز داده ساختمان‌هایی هستند که شامل تعداد زیادی سرور فیزیکی هستند.

ماهیت توزیع‌شده هاستینگ ابری منابع لازم برای وب‌سایت‌ها را فراهم می‌آورد تا بتوانند ترافیک زیادی را شامل افزایش‌های ناگهانی ترافیک، بدون مشکل مدیریت کنند.

یکی دیگر از مزایای این روش این است که اگر یک سرور از کار بیفتد، سرور دیگری می‌تواند اطلاعات سایت شما را به بازدیدکنندگان ارائه دهد. هاستینگ ابری همچنین زمان‌های بارگذاری سریع در مکان‌های مختلف را تضمین می‌کند زیرا مرورگرهای بازدیدکنندگان می‌توانند اطلاعات را از نزدیک‌ترین مرکز داده دریافت کنند.

مزایا:

  • توانایی مدیریت حجم بالای ترافیک، از جمله افزایش‌های ترافیکی ناگهانی
  • سرعت بارگذاری سریع در سراسر جهان
  • حداکثر زمان دسترسی
  • ویژگی‌های امنیتی پیشرفته

معایب:

  • می‌تواند گران باشد
  • همه شرکت‌های هاستینگ وب این نوع هاستینگ را ارائه نمی‌دهند

هاستینگ نمایندگی ( Reseller hosting )

هاستینگ نمایندگی به شما این امکان را می‌دهد که یک شرکت هاستینگ وب راه‌اندازی کنید بدون اینکه نیاز به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌هایی مانند سرورهای فیزیکی داشته باشید. این طرح‌ها به شما اجازه می‌دهند که بسته‌های هاستینگ وب‌سایت را که از سرورها و ابزارهای ساخته شده توسط یک شرکت مانند TALAHOST استفاده می‌کنند، بفروشید.

اگر علاقه‌مند به شروع یک شرکت هاستینگ وب هستید، باید هاستینگ فروشنده را انتخاب کنید. در غیر این صورت، بهتر است از یکی از انواع هاستینگ‌های ذکر شده در بالا استفاده کنید.

مزایا:

  • می‌توانید یک شرکت هاستینگ وب بسازید بدون نیاز به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اینترنتی خود

معایب:

  • کیفیت خدمات شما بستگی به سرورها و زیرساخت‌های ساخته شده توسط شرکتی دارد که از آن هاست می‌فروشید
  • بسیاری از شرکت‌های هاستینگ وب این نوع طرح را ارائه نمی‌دهند

عوامل قابل توجه در انتخاب هاستینگ وب

فضای ذخیره‌سازی:
فضای ذخیره‌سازی تعیین می‌کند که چقدر داده می‌توانید روی وب‌سایت خود نگه دارید. وقتی از حد مجاز عبور کنید، باید به طرحی با هزینه بالاتر منتقل شوید.

برای جلوگیری از رسیدن به این محدودیت، بهتر است طرحی با فضای ذخیره‌سازی زیاد (حداقل ۱۰ گیگابایت) انتخاب کنید. این مخصوصاً اگر قصد دارید تعداد زیادی عکس یا فایل‌های بزرگ دیگر را در سایت خود بارگذاری کنید، مهم است.

پهنای باند:
پهنای باند میزان داده‌ای است که سایت شما می‌تواند در هر ثانیه به دستگاه‌های بازدیدکنندگان منتقل کند. این تعیین می‌کند که چه تعداد نفر می‌توانند همزمان به سایت شما دسترسی پیدا کنند و سرعت بارگذاری سایت شما در زمان‌های پر ترافیک چگونه خواهد بود.

اکثر شرکت‌های هاستینگ معتبر پهنای باند نامحدود یا بدون شمارش ارائه می‌دهند.

سرعت سایت:
سرعت بارگذاری سایت شما به عوامل مختلفی بستگی دارد. بیشتر این عوامل خارج از کنترل هاست وب‌سایت شما هستند، مانند اندازه فایل‌هایی که در سایت خود منتشر می‌کنید.

زمان دسترسی (Uptime):
زمان دسترسی درصد زمانی است که وب‌سایت شما در دسترس خواهد بود. اگر سایت شما پایین بیفتد، اعتماد، ترافیک و احتمالاً درآمد شما را از دست خواهید داد. بنابراین، باید به دنبال بالاترین میزان زمان دسترسی ممکن باشید.

امنیت:
شرکت هاستینگ شما باید ویژگی‌های امنیتی زیر را ارائه دهد:

  • گواهینامه SSL
  • فایروال
  • اسکنر بدافزار
  • پشتیبان‌گیری خودکار

رابط مدیریت:
شرکت‌های هاستینگ وب یک رابط کاربری فراهم می‌کنند که به شما امکان دسترسی آسان به پایگاه‌های داده، ابزارهای مدیریت فایل، ابزارهای ایمیل، ابزارهای امنیتی و غیره را می‌دهد.

تمام این ابزارها معتبر هستند. نکته مهم این است که میزبان وب شما امکان دسترسی به این ابزارهای مدیریت سطح بالای سایت را از طریق یک رابط کاربری آسان فراهم کند.

گزینه‌های پشتیبانی مشتری
بهترین خدمات میزبانی وب مستندات گسترده‌ای از طریق پایگاه دانش و چندین روش برای تماس با تیم‌های پشتیبانی مشتری خود در هر زمان از شبانه‌روز ارائه می‌دهند.

در بیشتر موارد، این گزینه‌های تماس شامل چت زنده ۲۴/۷ با پاسخ‌های فوری و پشتیبانی از طریق ایمیل با پاسخ‌هایی که ممکن است چند ساعت طول بکشد، هستند. برخی از آن‌ها خطوط تلفنی هم دارند که ممکن است محدود به طرح‌های بالاتر باشند.

نظرات مشتریان
یک شرکت ممکن است ادعاهای مختلفی در وب‌سایت خود مطرح کند. اگر می‌خواهید حقیقت را در مورد نحوه برخورد شرکت با مشتریانش بدانید، باید به نظرات مشتریان توجه کنید.

شما می‌توانید نظرات مشتریان برای بیشتر شرکت‌های میزبانی وب را در سایت Trustpilot پیدا کنید. به ارزیابی کلی شرکت و همچنین محتوای نظرات توجه کنید.

قیمت‌گذاری
چهار عامل اصلی وجود دارد که باید هنگام بررسی هزینه‌های میزبانی وب در نظر بگیرید:

  1. قیمت اولیه: این قیمتی است که برای دوره ابتدایی خود – معمولاً یک تا سه سال – میزبانی وب پرداخت خواهید کرد. بسیاری از شرکت‌ها تخفیف‌های قابل توجهی برای دوره ابتدایی ارائه می‌دهند. ممکن است مجبور باشید برای دسترسی به این تخفیف، برای یک دوره مشخص ثبت‌نام کنید.
  2. هزینه کامل دوره: بیشتر شرکت‌های میزبانی وب قیمت‌های خود را به صورت ماهانه نمایش می‌دهند، اما بسیاری از میزبان‌ها قیمت‌گذاری ماه به ماه ندارند. محاسبه کنید که این قیمت ماهانه چقدر برای ۱۲، ۲۴ یا ۳۶ ماه پیش‌پرداخت می‌شود.
  3. قیمت تجدید: این مقدار است که برای اولین تجدید و تمام دوره‌های میزبانی بعدی خواهید پرداخت. این معمولاً ۱۰ دلار بیشتر در ماه از آنچه که برای دوره ابتدایی پرداخت می‌کنید، است. شما می‌توانید بیشتر در مورد نحوه افزایش این قیمت‌ها در راهنمای خرید میزبانی وب ما بخوانید.
  4. ارز: بسیاری از شرکت‌های میزبانی وب تنها برنامه‌هایی به دلار آمریکا (USD) ارائه می‌دهند. اگر در کشور دیگری هستید، ممکن است نیاز باشد نرخ تبدیل ارز را در بودجه خود لحاظ کنید.
    شما همچنین باید توجه داشته باشید که آیا قیمت پایه شامل ویژگی‌های کلیدی مانند گواهی SSL، پشتیبان‌گیری خودکار و دامنه رایگان است یا نه.

اضافه‌ها
بیشتر شرکت‌های میزبانی وب خدمات اضافی برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار آنلاین ارائه می‌دهند. این خدمات ممکن است در برخی از طرح‌های میزبانی گنجانده شده باشند یا به صورت افزونه‌های جداگانه قابل دسترسی باشند.

در اینجا برخی از رایج‌ترین گزینه‌ها آمده است:

  1. دامنه: بیشتر میزبان‌های وب خدمات ثبت دامنه را ارائه می‌دهند. این خدمات معمولاً با حریم خصوصی دامنه همراه هستند، که اطلاعات تماس شما را از نمایش عمومی در پایگاه داده WHOIS محافظت می‌کند.
  2. میزبانی ایمیل: این امکان را می‌دهد که آدرس‌های ایمیل را در دامنه خود (مثل yourname@yourdomain.com) ایجاد کنید. این آدرس‌های ایمیل حرفه‌ای به نظر می‌رسند و برای رعایت الزامات ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی گوگل ضروری هستند.
  3. خدمات طراحی حرفه‌ای: بسیاری از شرکت‌های میزبانی وب خدمات طراحی وب و/یا بازاریابی حرفه‌ای ارائه می‌دهند. این خدمات معمولاً باید جداگانه خریداری شوند، اما ممکن است گزینه‌ای برای افزودن آن‌ها به سبد خرید هنگام خرید طرح میزبانی وجود داشته باشد.

مقیاس‌پذیری
شما باید شرکتی را برای میزبانی وب انتخاب کنید که بتوانید در طول رشد سایتتان با آن همراه شوید. این به این معنی است که باید شرکتی با طرح‌های مختلف برای وب‌سایت‌های با اندازه‌های مختلف، از جمله VPS، سرور اختصاصی و میزبانی ابری انتخاب کنید.

با رشد کسب‌وکار شما، ممکن است بخواهید وب‌سایت‌های جدیدی برای مکان‌ها یا شعب مختلف شرکت خود ایجاد کنید. در این موارد، باید به دنبال شرکتی باشید که بسته‌هایی ارائه دهد که امکان میزبانی چندین وب‌سایت را در یک طرح فراهم کند.

 

میزبانی وب رایگان در مقابل میزبانی وب تجاری
ممکن است از خود بپرسید که آیا واقعاً به پرداخت هزینه برای میزبانی وب نیاز دارید – پس در این صورت، گزینه‌های رایگان وجود ندارند؟

از نظر فنی، بله. سایت‌هایی مانند WordPress.com طرح‌های میزبانی وب رایگان ارائه می‌دهند. با این حال، این طرح‌ها محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای دارند:

  1. عدم وجود دامنه سفارشی: در عوض، شما یک زیر دامنه دریافت می‌کنید، بنابراین سایت شما به صورت “yoursite.wix.com” نمایش داده می‌شود. این به نظر غیرحرفه‌ای می‌آید و URL شما را طولانی‌تر کرده و در نتیجه به خاطر سپردن آن را دشوارتر می‌کند.
  2. محدودیت سخت‌گیرانه فضای ذخیره‌سازی: طرح‌های میزبانی رایگان فقط به شما اجازه می‌دهند مقدار کمی داده ذخیره کنید. در WordPress.com این محدودیت ۱GB است.
  3. محدودیت پهنای باند: بسیاری از طرح‌های میزبانی رایگان منابع کافی برای عملکرد سایت شما در زمان اوج ترافیک تخصیص نمی‌دهند.

شرکت‌ها برای پوشش هزینه‌های میزبانی سایت شما باید درآمد کسب کنند، بنابراین آن‌ها تبلیغاتی را در سایت شما منتشر خواهند کرد. پرداخت برای این تبلیغات به شرکت میزبان می‌رود. همچنین شما هیچ کنترلی بر نوع تبلیغات در سایت خود ندارید. برای حذف این تبلیغات باید در یک طرح پرداختی سرمایه‌گذاری کنید.

اگر سایت تفریحی یا شخصی راه‌اندازی می‌کنید و انتظار ترافیک زیادی ندارید، یک طرح میزبانی وب رایگان می‌تواند انتخاب خوبی باشد. با این حال، اگر قصد دارید یک وب‌سایت کسب‌وکار بسازید، باید در یک طرح میزبانی وب پرداختی سرمایه‌گذاری کنید.


میزبانی وب: نکاتی که قبل از راه‌اندازی سایت خود باید بدانید
اگر می‌خواهید یک وب‌سایت بسازید، به فضایی برای میزبانی آن نیاز خواهید داشت. ساده‌ترین راه برای به دست آوردن این فضای سرور، اجاره آن از یک شرکت میزبانی وب است.

برای انتخاب میزبان، باید نوع میزبانی که بیشترین تطابق را با نیازها و بودجه کسب‌وکار شما دارد، در نظر بگیرید. همچنین باید ویژگی‌های فنی که توسط میزبان‌های مختلف وب ارائه می‌شود، مانند رابط مدیریت فایل و ویژگی‌های امنیتی را مدنظر قرار دهید.

در نهایت، حتماً قبل از خرید، نظرات مشتریان در مورد هر شرکتی که قصد دارید از آن خدمات میزبانی دریافت کنید را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *